Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στην Ι. Μ. Λαρίσης

Στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας λειτούργησε σήμερα, Κυριακή προ Της Χριστού Γεννήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, στο κήρυγμα του, αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή και πώς ο Ευαγγελιστής Ματθαίος παρουσιάζει όλη την πορεία των κατά σάρκα προπατόρων του Κυρίου μας, οι οποίοι έζησαν και πέθαναν με την προσμονή του Μεσσία. Σύμφωνα με τον γενεαλογικό αυτό κατάλογο οι προπάτορες χωρίζονται σε τρεις περιόδους, που η καθεμιά περιέχει δεκατέσσερις γενιές. Η πρώτη από τον Αβραάμ μέχρι τον Δαβίδ, η δεύτερη από τον Δαβίδ μέχρι την εποχή που οι Ιουδαίοι μεταφέρθηκαν αιχμάλωτοι στη Βαβυλώνα, και η Τρίτη από την αιχμαλωσία αυτή μέχρι την Γέννηση του Χριστού.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο ιερός Ευαγγελιστής μας παρουσιάζει το μέγα μυστήριο της Γεννήσεως του Κυρίου μας και κάλεσε όλους τους πιστούς, καθώς πλησιάζουν Χριστούγεννα, να προσπαθήσουν με τη χάρη του Θεού να αισθανθούν το μέγα αυτό μυστήριο της θείας ενανθρωπήσεως.

Ας το ζήσουμε φέτος βαθύτερα και πνευματικότερα, κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος, με συναίσθηση ότι ο Εμμανουήλ, ο Θεάνθρωπος Κύριος, είναι μαζί μας, θέλει να είναι μαζί μας. Για να μας λυτρώσει, να μας μεταμορφώσει, να μας αγιάσει, να μας κάνει θεούς κατά χάριν.

Προ της απολύσεως ο σεπτός μας Ποιμενάρχης χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Βασίλειο Τζιόλα, υποψήφιο κληρικό, του οποίου η Χειροτονία θα τελεστεί την 1η Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμα