Μέριμνα του Μητροπολίτη Φωκίδος για τους φυλακισμένους Αμφίσσης και Μαλανδρίνου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκτιστος από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, σιωπηλά και αθόρυβα μεριμνά συνεχώς για τους συνανθρώπους μας που εκ προσωπικών τους λαθών έχασαν την ελευθερία τους και βρίσκονται σήμερα μέσα στις φυλακές.

Όσοι βρίσκονται με μικρά χρέη, η Ιερά Μητρόπολή μας αναλαμβάνει να αποπληρώνει αυτά για να επιστρέψουν οι άνθρωποι στις οικογένειές τους. Όσοι ευθύνονται με βαρύτερα παραπτώματα προσπαθεί διά των εντεταλμένων κληρικών της μέσω της κατηχήσεως, του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως και της Θείας Λατρείας να επαναφέρει αυτούς διά της μετανοίας στο σωστό δρόμο που ο Θεός επιθυμεί να είναι ο άνθρωπος.

Γι’ αυτό συχνά πυκνά μέσα σε κάθε μήνα επισκέπτονται τις φυλακές οι εντεταλμένοι κληρικοί μας τελούντες τη Θεία Λειτουργία, κατήχηση, συζήτηση και εξομολόγηση. Σε όλες τις μεγάλες εορτές κάθε χρόνο ο Μητροπολίτης μας ετοιμάζει δώρα για όλους τους φυλακισμένους, έτσι και φέτος 2019 παραμονές των Χριστουγέννων, ο Μητροπολίτης μαζί με τα στελέχη της Μητροπόλεως ετοίμασαν τα δώρα για τους φυλακισμένους Αμφίσσης και Μαλανδρίνου, τα οποία και πρόσφεραν σε όλους τους κρατουμένους.

Διαβάστε ακόμα