Μητρόπολη και Δήμος στη Μεγαλόπολη τίμησαν τον Μητροπολίτη Σπάρτης

Μεγαλόπολη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε απόψε, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο “Πολύβιος” της Μεγαλόπολης, η Χριστουγεννιάτικη εορτή για το Κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, καθώς και τιμητική εκδήλωση συμπληρώσεως 40 ετών Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Σπάρτης.

Το παρόν έδωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας και Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων. 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Γόρτυνος Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης. 

Ακολούθησε προβολή βίντεο από την ζωή και το έργο του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου. 

Στη συνέχεια, αποδόθηκαν χριστουγεννιάτικοι ύμνοι και κάλαντα από την Μικτή Χορωδία της νεοσυσταθείσας Μουσικής Σχολής της τοπικής Εκκλησίας, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Νικολάου Ταπραντζή. 

Αμέσως μετά, παρουσιάσθηκαν παραδοσιακοί τοπικοί χοροί υπό το συντονισμό του Μουσικοδιδασκάλου κ. Νικολάου Αθανασόπουλου, καθώς και το θεατρικό έργο: “Ο Χριστός στο Κάστρο” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από το Βιωματικό Εργαστήριο της Μητροπόλεως υπό την επίβλεψη της Φιλολόγου – Λαογράφου κας Θεοδώρας Σπανού. 

Προ της λήξεως της εκδήλωσης, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος στην ομιλία του εξήρε την χαρισματική προσωπικότητα του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου,  χαρακτηρίζοντάς τον “εργάτη του Ευαγγελίου”. 

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης αναφέρθηκε στην προσφορά και το έργο του τιμώμενου Ιεράρχη στην Μητρόπολη Γόρτυνος, ενώ του απένειμε τον τίτλο του Επιτίμου Δημότη Μεγαλόπολης, κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος τίμησε τον Μητροπολίτη Σπάρτης με το παράσημο της Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος, το οποίο απεικονίζει τον Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄. 

Τέλος, ο τιμώμενος Μητροπολίτης Σπάρτης  φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε την Μητρόπολη Γόρτυνος, καθώς και τον Δήμο Μεγαλοπόλεως για την τιμή στο πρόσωπό του, αναφερόμενος σε ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές της διακονίας του στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης. Ευχήθηκε δε, καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους, εκφράζοντας την ευχή για παραμονή και λειτουργία του Εργοστασίου της ΔΕΗ. 

Διαβάστε ακόμα