Ο εορτασμός των Χριστουγέννων στους Μολάους Λακωνίας

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια εόρτασε πανηγυρικά ο Ιερός Ναός Γεννήσεως του Χριστού Μολάων Λακωνίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, όπου πραγματοποιήθηκε η ανάγνωση της εγκυκλίου του Παναγιωτατου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου υπό του Αρχιερατικού επιτρόπου Μολάων  και εφημερίου του ως άνω Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερασίμου Πετρολέκα.

Λίγο πριν το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης ομίλησε για την διακονία του πατρός Γερασίμου στην Ιερά Μητρόπολη του επί τη συμπλήρωσή 36 ετών συνεργασίας και διακονίας του νυν Πρωτοσυγκέλλου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Στην συνέχεια ως ένδειξη αγάπης Χριστού, του χάρισε ένα επιγονάτιο με τον Κύριο Ιησού Χριστό φερόμενο ως Εμμανουήλ.

Ο π. Γεράσιμος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την τιμή που το έκανε και του έδωσε μια υπόσχεση ενώπιον θεού και ανθρώπων, πως έως το τέλος της ζωής του θα είναι βαθιά ευγνώμων προς το πρόσωπό του!

Στην ενορία των Μολάων επικρατεί ένα κλίμα χαρμολύπης, που αποχαιρετά μεν τον καλό της “ποιμένα “, αλλά χαρά δε που προάγεται σε κάτι ανώτερο!!!

Διαβάστε ακόμα