Ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος στο νησί της Νάξου

Την Πέμπτη 12-12-2019 ημέρα κατά την οποία Αγία μας Εκκλησία τιμά την Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος του χωρίου Αγίου Αρσενίου Νάξου. Εν συνεχεία προέστη της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.

Να σημειωθεί πως τόσο στην Θεία Λειτουργία όσο και στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, Μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού, από το Γυμνάσιο Βίβλου και το 1ο Γυμνάσιο Χώρας καθώς και πλήθος κόσμου από πολλές περιοχές της Νάξου. Την διακονία των ιερών αναλογίων είχαν πολυμελείς χορωδίες νέων υπό τις διευθύνσεις των Παναγιώτη Κοσμόπουλου και Πορφυρίου Φωτόπουλου.

Επανελθούσης της Λιτανεύσεως στον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην όλη οργάνωση της πανηγύρεως, τους πιστούς για την συμμετοχή τους και ευχήθηκε προς όλους πλούσια τη χάρη και την ευλογία του Αγίου.

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin