Ο Επίσκοπος Ωρεών στον Προφήτη Δανιήλ Βοτανικού

Πανηγύρισε ο ενοριακός ναός του Προφήτη Δανιήλ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην περιοχή του Βοτανικού.

Ό επίσκοπος Ώρεών Φιλόθεος χοροστάτησε στον όρθρο, τέλεσε την θεία λειτουργία και προεξήρχε της ιεράς λιτανείας συμπαραστατούμενος από εννέα πρεσβύτερος και τρεις διακόνους.

Ο επίσκοπος, αφού μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου, αναφέρθηκε στον εορταζόμενο προφήτη Δανιήλ και μίλησε για τους προφήτες λέγοντας « Η προφητεία στην Εκκλησία σημαίνει τούτο ακριβώς την αποκάλυψη του Θεού στους ανθρώπους. Μάλιστα προφήτης δεν είναι εκείνος ο οποίος απλά και μόνον προλέγει αυτά που πρόκειται να συμβούν, αλλά προφήτης είναι εκείνος οποίος στην εποχή του διερμηνεύει το θέλημα του Θεού. Καλεί τους ανθρώπους να γίνουν δεκτικοί σε αυτό το θέλημα του Θεού και να αγωνίζονται να το επιτελούν και να το υπηρετούν και διαρκώς να πορεύονται με βάση τις εντολές του Θεού» Και εξήγησε γιατί εορτάζουμε τον προφήτη Δανιήλ λίγες μέρες πριν την Γέννηση του Χριστού, καταλήγοντας με την ευχή να αντηχήσουν τα λόγια του προφήτη Δανιήλ στον σύγχρονο κόσμο, να αφυπνιστούμε και να επιστρέψουμε στην λατρεία του αληθινού Θεού.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Παπασπύρου, μετά το πέρας της λιτανείας, ευχαρίστησε τον επίσκοπο, τον προσελθόντα κλήρο και λαό, τους ιεροψάλτες, επιτρόπους και συνεργάτες του ναού, καθώς και τους πολιτικούς και δημοτικούς άρχοντες και τις φιλαρμονικές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, που συνόδευσαν την λιτανεία.

 

 

Διαβάστε ακόμα