Ο Μητροπολίτης Μάνης ομιλητής σε εκδήλωση για τον Ιστορικό Σαράντο Καργάκο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, το απόγευμα της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου 2019, παρέστη ως ομιλητής σε εκδήλωση αφιέρωμα στον, Μανιάτικης καταγωγής, μεγάλο Συγγραφέα, Ιστορικό και Δάσκαλο Σαράντο Καργάκο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» και διοργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπληρώσεως ενός έτους από την εκδημία του.

Το αφιέρωμα διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς (Σ.Ε.Π.). Συμμετείχαν και μίλησαν για τον τιμώμενο, εκτός του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και οι κ.κ Δρ. Νικόλαος Σοϊλεντάκης, Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων και ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός επιστήμονας και Συγγραφέας. Την συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π. κ. Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Φυσικός Msc, MEd, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υιός του τιμώμενου, Ιωάννης Καργάκος, Φιλόλογος και Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, μίλησε ως Επίσκοπος της γενέτειρας του Σαράντου Καργάκου, ο οποίος γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας. 
Ο αείμνηστος, όπως τόνισε, υπήρξε πραγματικά ένας άνθρωπος της Εκκλησίας, βαθιά πιστός. 
«Αγαπούσε πάρα πολύ να ζει στον χώρο της Εκκλησίας, να σέβεται τον ιερό κλήρο, την εκκλησιαστική τάξη και ζούσε με προσευχή και ταπείνωση. Ήταν εκλεκτή ψυχή ενώπιον του Θεού.
Με πολύ υπομονή και ταπείνωση, καρτερικά, στα χρόνια της ασθένειας του, ανέμενε την ουράνια βασιλεία. Και έφυγε με την πένα στο χέρι.»
Τον χαρακτήρισε διδάσκαλο του γένους για τον 21ο αιώνα. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία, τόνισε, να υπάρχουν τέτοιοι διδάσκαλοι του γένους στον αιώνα μας.
Βαθύς γνώστης της ιστορίας, πονούσε για την απαιδευσιά που επικρατεί στον ελληνικό χώρο και στα σχολεία. Πονούσε τέλος και για το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας και το μέλλον της.

Διαβάστε ακόμα