Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Όσιο Πατάπιο στην Καλαμάτα

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, ο πανηγυρικός Εσπερινός εορτασμού της μνήμης του θαυματουργού Οσίου Παταπίου στον ενοριακό Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Καλαμάτας, όπου φυλάσσεται Εικόνα του Αγίου και απότμημα εκ του Ιερού του Λειψάνου. 

Στην Ακολουθία προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, με την συμμετοχή Ιερέων της πόλης. 

Στο κήρυγμά του ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στο βίο, αλλά και στην εύρεση του Ιερού Σκηνώματος του εορτάζοντος Αγίου, το οποίο θησαυρίζεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Λουτράκι Κορινθίας. Λαμβάνοντας αφορμή από την πίστη του Αγίου, κάλεσε τους πιστούς να μένουν ακλόνητοι στην πίστη τους, η οποία αποτελεί βίωμα ζωής και κλειδί του Παραδείσου.

Αρκετοί πιστοί προσήλθαν στο Ναό για να συμμετάσχουν στον Εσπερινό, αλλά και για να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο Λείψανο και την Εικόνα του Αγίου.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο εορτασμός του Οσίου Παταπίου στην ενορία καθιερώθηκε την δεκαετία του 1960, από τον μακαριστό Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεσβύερο Δημήτριο Χρυσούλη, με αφορμή την ίαση της μακαριστής Πρεσβυτέρας του Βαρβάρας από την επάρατη νόσο.

 

 

Διαβάστε ακόμα