Τα κάλαντα έψαλαν στον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου ε.έ., αμέσως μετά την περάτωση των Ιερών Ακολουθιών του Όρθρου, των Μεγάλων, Βασιλικών και Δεσποτικών Ωρών των Χριστουγέννων και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των οποίων και προεξήρχε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, υποδέχτηκε με αισθήματα χαράς στο Επισκοπείο, τους νέους και τις νέες του Λαγκαδά, οι οποίοι με διάχυτο αυθορμητισμό έψαλλαν και τραγούδησαν τα παραδοσιακά Κάλαντα και επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, μεταφέροντας με το δικό τους παραδοσιακό τρόπο, τα μεγάλα μηνύματα που πηγάζουν μέσα από το Σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Εκτός από τις μικρές ομάδες των πολλών παιδιών που με τις χαρούμενες παιδικές φωνές τους πλημύρισαν την Αίθουσα του Θρόνου της Μητροπόλεως, τα βυζαντινά και τα παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Πατρίδος μας τραγούδησαν επίσης, οι Φιλαρμονικές Μπάντες του Δήμου Λαγκαδά και της ΔΗ. Κ.ΕΛ, η Βυζαντινή Χορωδία Ιεροψαλτών της καθ΄ ημάς Μητροπόλεως «ο Απόστολος Παύλος», η Χωροδία του Ιερού Ναού του Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης, οι χορωδίες των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Λαγκαδά, τα κατηχητικά τμήματα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, καθώς και στρατιώτες των μονάδων της 1ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών-Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας και της 194 Μ/Π MLRS.

Υποδεχόμενος όλους με αισθήματα χαράς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, τους ευχαρίστησε όλους για την αγάπη, τις ευχές τους και την αθρόα σημερινή προσέλευση τους, εκφράζοντας παράλληλα πατρικούς λόγους αγάπης και θερμές ευχές, αναφερόμενος εν συντομία στο νόημα της μεγάλης αυτής Εορτής της Χριστιανοσύνης, καλώντας όλους να εορτάσουν τα Χριστούγεννα με τον Χριστό στην καρδιά τους και να είναι καρποφόρο το Νέο Έτος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα