Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσοστόμου
15 Δεκεμβρίου 2019 Κοινοποιήστε

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσοστόμου

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 το 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου στον καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μάσχα της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Στο αρχιερατικό συλλειτουργο προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανος και συλλειτουργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολιτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ιλίου Αθηναγόρας και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης.

Συμπροσευχόμενοι από του Ιερού Βήματος παρέστησαν οι Σεβασμιώτατος Μητροπολίτες πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος και Κηφισίας κ. Κύριλλος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο και ομίλησε περί της προσωπικότητος του μακαριστού γέροντος Ιεράρχου.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου η Ιερά Μητρόπολις παρέθεσε το καθιερωμένο κέρασμα στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

 

Εκτύπωση