Αρχιερατική Θ. Λειτουργία για το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αρεόπολης

Οι Τρείς Ιεράρχες είναι οι σοφοί διδάσκαλοι, προστάτες της ελληνικής παιδείας και των γραμμάτων και αποτελούν «τύπο και υπόδειγμα» των διδασκόντων και των διδασκομένων. Το μέγα προνόμιο που φέρουν οι Ιεράρχες είναι το δίπτυχο: γνώση και ήθος. Αυτό το δίπτυχο ως πνευματικό αγώνισμα είναι ενώπιόν σας, είπε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, απευθυνόμενος προς τους καθηγητές, μαθητές/τριες του Γυμνασίου – Λυκείου Αρεόπολης, ως και τους διδασκάλους των Δημοτικών Σχολείων Αρεόπολης και Πύργου Διρού, στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους γονείς, που παρευρέθησαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Αρεόπολης.

Σ’ αυτή την Θ. Λειτουργία πλαισίωσαν τον Σεβ. ο αρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκος, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο αρχιμ. π. Νήφων Καρολεμέας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο αρχιμ. π. Ελευθέριος Μπαλάκος, ο πρωτοπρ. π. Απόστολος Κουτράκος, ο οικον. π. Ευάγγελος Γκούμας και ο διάκονος π. Χριστόδουλος Κρουστάλλης.

Η μαθητική κοινότητα με ιδιαίτερη συγκίνηση συμμετείχε σ’ αυτή, τη δική της Θ. Λειτουργία γιορτάζοντας τους Τρείς Ιεράρχες κατά τα καθιερωμένα.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. διένειμε σ’ όλα τα παιδιά από μια εικόνα των Τριών Ιεραρχών.

Διαβάστε ακόμα