Αυστραλίας: Η πρώτη εμφάνιση της Εθνικής Μητροπολιτικής Χορωδίας στην Πόλη

Με μεγάλη υιική συγκίνηση αναφέρθηκε ο εορτάζων Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στον πνευματικό του πατέρα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που έλαβε χώρα στο Σύδνεϋ με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του.

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας προχωρεί και προοδεύει», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, «και αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, η οποία μερίμνησε ώστε να είμαστε κάτω από την κανονική της προστασία. Σε τέσσερα χρόνια, μάλιστα, θα εορτάσουμε τα 100 χρόνια από της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, με μεγάλες επετειακές εκδηλώσεις. Για τον σκοπό αυτό, συστάθηκε η Εθνική Μητροπολιτική Χορωδία της Αυστραλίας, την οποία διευθύνει ο εκλεκτός μουσικοσυνθέτης κ. Θέμος Μέξης. Σε όλη την παρελθούσα 100ετία το Οικουμενικό Πατριαρχείο διεδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη ζωή της τοπικής Εκκλησίας, όπως αποδεικνύεται από τα αρχεία. Γι’ αυτό στρέφουμε τούτη την ώρα τη σκέψη μας και την προσευχή μας στην “άρχουσα και πάσχουσα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως”, στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και στον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο και με ευγνωμοσύνη καταθέτουμε τον άπειρο σεβασμό μας και την αφοσίωσή μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου σε αυτή την επίσημη εκδήλωση, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο. Απευθυνόμενος, μάλιστα, προς τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, τον παρακάλεσε να διαβιβάσει στον Παναγιώτατο την αγάπη και τον σεβασμό του κλήρου και του λαού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και να τον διαβεβαιώσει ότι «όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση που μας χωρίζει, τόσο δυνατότερη είναι η αγάπη που μας ενώνει».

Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι η Εθνική Μητροπολιτική Χορωδία της Αυστραλίας θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη το επόμενο έτος, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών ευκλεούς και ευδοκίμου Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ παρόμοιες εκδηλώσεις προς τιμήν της τριακονταετούς επετείου του Παναγιωτάτου θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος κάλεσε όλους να ψάλλουν τη φήμη και τον πολυχρονισμό του Πατριάρχου.

Διαβάστε ακόμα