Δισαρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Τρύφωνος, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Τρίπολης.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, χαρακτηρίζοντας την Εκκλησία ως ολκάδα, δηλαδή ως καράβι του Χριστού. “Η σημερινή κοινωνία είναι αντιφατική και έχει ως κέντρο τον άθεο ανθρωπισμό – ουμανισμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνάμα, προέτρεψε το εκκλησίασμα, να αντισταθεί στις βλέψεις των ισχυρών του κόσμου να φτιάξουν μια άθεη ολκάδα και να παραδειγματιστούν από την πίστη του εορτάζοντος Αγίου. Επίσης, συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Ιερέα Γεώργιο Αντωνόπουλο για την αποπεράτωση του περικαλλούς νέου Ιερού Ναού του Αγίου Τρύφωνος. 

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιερισσού για την συμμετοχή του στην πανήγυρη, αλλά και για τον εμπνευσμένο λόγο του κηρύγματός του. 

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσει την Εικόνα του Αγίου Τρύφωνος και να λάβει τη χάρη του.

 

Διαβάστε ακόμα