Εόρτασε ο Ι. Ναός Αγίου Βασιλείου Ηλιουπόλεως

Πανηγύρισε ο ιερός ναός του Αγίου Βασιλείου, της εκκλησιαστικής κοινότητας Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως.

Τις ακολουθίες του μεγάλου εσπερινού, του όρθρου και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς ο οποίος και προεξήρχε και της ιεράς λιτανείας. Στον εσπερινό παρέστη ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου.

Την ημέρα της εορτής στον κεντρικό ναό της ενορίας λειτούργησε ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Μεάντζια. Ο εορτάζων εφημέριος του ναού, πρεσβύτερος Βασίλειος Ταξιαρχιώτης πιθανόν εκκλησιάστικε στο ναό ενορίας της κατοικίας του, αδυνατώντας να μετακινηθεί.

Ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου λειτούργησε στο ναό της Αγίας Βαρβάρας Χαλανδρίου όπου τελέστηκε το μνημόσυνο των 9 ημερών του μητροπολίτου Αχελώου κυρού Ευθυμίου.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης συμμετείχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον εορτάζοντα ενοριακό ναό Αγίου Βασιλείου δήμου Αγίου Δημητρίου. Στον ίδιο ναό το απόγευμα, ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ προεξήρχε του εσπερινού, της ιεράς λιτανείας και της παρακλήσεως. Αργότερα, επί τη μνήμη του οσίου πατρός Σεραφείμ του Σαρώφ, τέλεσε στο ναό της αγίας Μαρίνης, στις 8:00 το βράδυ, εσπερινό, με συμπροσευχόμενο τον αρχιμανδρίτη Φώτιο Καραδήμα.

Τις προηγούμενες ημέρες η εκκλησιαστική κοινότητα οργάνωσε και πραγματοποίησε, την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, προσκύνημα στον ιερό ναό αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων. Εκεί , εκ της Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους προσκομίστηκαν προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, τα δώρα των τριών μάγων. Την επομένη, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, εφημέριοι και συνεργάτες δέχθηκαν τους μικρούς καλαντιστές στο ναό και άκουσαν τα κάλαντα.

Διαβάστε ακόμα