Εορτή του Αγίου Βασιλείου στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, τιμήθηκε την 1η του ανατείλαντος έτους 2020, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Δεσποτική εορτή της κατά Σάρκας Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος, καθώς επίσης και η είσοδος στον νέο Ενιαυτόν της Χρηστότητος του Κυρίου.

Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, τελέσθηκε εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Βασιλείου της ομωνύμου περιοχής, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν Κληρικοί της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, με επικεφαλής τον Καθηγούμενο της Μονής και Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ π. Ευσέβιο Σπουργίτη.

Την Τετάρτη, 1η Ιανουαρίου του νέου αρξαμένου της Χρηστότητος του Κυρίου έτους 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ιερούργησε εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, και εν συνεχεία προεξήρχε της Επισήμου Δοξολογίας επί τῄ εισόδῳ στο νέο Έτος, παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Λαγκαδά κ. Αστερίου Καραγιοβάννη, εκπροσώπων των Φορέων της Πόλεως και της  Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως.

Στην σύντομη προσφώνηση του στο τέλος ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη για εγρήγορση, εθνική ομοψυχία και προσευχή προς τον Θεό για το καλό του Έθνους και της Πατρίδος μας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Η πίστη προς τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα του τόπου αυτού, δεν είναι οπισθοδρόμηση αλλά μία συνέχεια της ένδοξης πορείας του Γένους», ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε προς όλους τα Έτη Πολλά με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα