Επαναφορά των Οστών του Μακαριστού Λαρίσης και Πλαταμώνος Ιακώβου Σχίζα

Μία από τις πρώτες ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου ήταν να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή σε όλους τους προκατόχους του Αρχιερείς.

Σε συνεννόηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο τον Β ´ και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πεντέλης, Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, ζήτησε την επαναφορά των οστών του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Πλαταμώνος κυρού Ιακώβου Σχίζα, τα οποία φυλάσσονταν στο οστεοφυλάκιο της Μονής Πεντέλης.

Αφού πραγματοποιήθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης μετέβη στην Ιερά Μονή Πεντέλης και παρέλαβε τα οστά του αοιδίμου προκατόχου του. Ακολούθως, όλες τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, τα κατέθεσε στο θρόνο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης και χθες Κυριακή 19 Ιανουαρίου τα μετέφερε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ναούς τους οποίους και τους δύο εγκαινίασε ο μακαριστός Ιάκωβος.

Σήμερα, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στο παλαιό Κοιμητήριο της πόλεως, σε μία λιτή τελετή, τοποθετήθηκαν τα οστά του Μητροπολίτου Λαρίσης και Πλαταμώνος κυρού Ιακώβου σε ειδικό μνήμα που κατεσκεύασε ο Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος, δίπλα από τους υπολοίπους προκατόχους του, οι οποίοι αναπαύονται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ώστε ο πάλαι ποτέ Επίσκοπος της των Λαρισαίων Εκκλησίας να καταλάβει τη θέση που του αρμόζει εντός της Μητροπολιτικής του Επαρχίας.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

 

 

Διαβάστε ακόμα