Η εορτή των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου στη Βέροια

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας επί τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου, προστατών των ιατρών.

Στη Θεία Λειτουργία μετείχαν όπως κάθε χρόνο ο Ιατρικός και Οδοντιατρικός Σύλλογος Ημαθίας και οι τοπικές αρχές, ενώ στο τέλος τελέστηκε αρτοκλασία και μνημόσυνο για τα κεκοιμημένα μέλη της ιατρικής οικογένειας Ημαθίας.

Στη συνέχεια ο Ιατρός κ. Αναστάσιος Βασιάδης  εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την καθιέρωση από την αρχή της Ποιμαντορίας του προ 25 ετών, της σημερινής εορτής των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου, ως ημέρα εορτής των προστατών του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας. 

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Βασιάδη, για την άριστη συνεργασία τους, κατά τη θητεία του επί σειρά ετών ως προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, του επέδωσε το χρυσό μετάλλιο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων. 

Τέλος ο νυν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, ευχαρίστησε τον προκάτοχο του κ. Βασιάδη και του προσέφερε εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου ένα αναμνηστικό.  

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα