Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος
Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος

Με αφορμή την σημερινή εορτή του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κων/πολεως του Θεολόγου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωρίον Θεολόγος Διρφύων τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου Πανοσ Ιερομον Ανάστασιο εκ των Καρυών Αγίου Όρους Πρεσβύτερο Ανέστη Τοπούζη Εφημέριο Καλοχώριου – Αυλίδος εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας Πρεσβύτερο Αθανάσιο Σάλιαρη εφημέριο Κάτω Στενής Διρφύων Πρεσβυτέρο Γεράσιμο Βασιλόπουλο εφημέριο Θεολόγου και του Διακόνου Ευγενίου Τσάλλα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ο οποίος εστιάζοντας με τον θεόπνευστο λόγο του στην ευαγγελική περικοπή αναφέρθηκε στον βίο στο συγγραφικό έργο του Αγίου Γρηγοριου παρουσιάζοντας τον ως τον καλό ποιμένα όπου εβάδισε στα βήματα του καλου ποιμένος Ιησού Χριστού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προέστη ιερού μνημοσύνου ευσεβούς ενορίτου.

Στην Θεία Ευχαριστία συμμετείχαν πολλοί πιστοί μεταξύ εκ του οποίου του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Θεολόγου κ. Γεωργίου Καρλατήρα.

Επίσης στο αναλόγιο έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δέδες με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Εκτύπωση