Λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου Βαθέως Αυλίδος

Με την πρέπουσα λαμπρότητα τελέστηκε την Τρίτη εσπερας 14 Ιανουαρίου 2020 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Προστάτη και Πολιούχο του Βαθέος Αυλίδος Όσιο Ιωάννη τον Καλυβίτη στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τον οποίον πλαισίωναν ιερείς απο την επαρχία Αυλίδος Θηβών και απο την Μητρόπολη Κηφισίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ο οποίος και αναφέρθηκε στην θαραλέα πίστη του Οσίου Ιωάννη τόση όπου επέδειξε κατά τον βίο του αλλά και στους σκληρούς κόπους της ασκήσεως του, με αποτέλεσμα να του αποδώσουν καρπούς και να λάβει τον επουράνιο στέφανο ένα δώρο ουράνιο και ατελείωτο απο τον Θεό που δίνει τιμητικά στους αγωνιστές και μάρτυρες του.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ιωάννη του Καλυβίτη, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό ακολούθως τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέησις στο Ηρώο στην κεντρική πλατεία του Βαθέως.

Παρών έδωσαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλιου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.Αθανάσιος Ζεμπίλης ο τέως Δήμαρχος κ. Χρήστος Παγώνης εκπρόσωποι της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος ο Διοικητής της 204 ΜΓΑΠ Ριτσώνος Επισμηναγός κ. Γεώργιος Συρακούλας και το Άγημα της ΜΓΑΠ με την αποδοση τιμών όπου και πλαισιώσαν την ιερά εικόνα μετά της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Χαλκιδέων καθώς και την συμμετοχή πλήθους πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τον Προστάτη Άγιο τους τον Όσιο Ιωάννη τον Καλυβίτη.

Στην Απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος απηύθυνε τις εόρτιες ευχές του σε όλους τους πιστούς και ιδιαίτερα συνεχάρει τον π. Αθανάσιο Γεραμάνη εφημέριο του ιερού ναού για την ευπρέπεια του ιερού ναού και την άψογη οργάνωση της πανηγύρεως.

Επίσης στο Αναλόγιο έψαλαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Σιμιτζής μετά ευγενούς και φιλόξενης παραχωρήσεως του Πρωτοψάλτου του ιερού ναού κ. Γεωργίου Μαρίνη συμμετείχε και ο Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Θηβών κ. Στάμος Χαρίσης και άλλοι ιεροψάλτες όπου πλαισίωσαν τα αναλόγια του ιερού ναού.

Αύριο συν θεώ ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

 

 

Διαβάστε ακόμα