Ο Αρχιεπίσκοπος στον Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών Πετραλώνων

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

«Καλούμαστε να καλλιεργούμε την πίστη την σωστή και την πράξη των καλών έργων» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ι. ν. Τριών Ιεραρχών Πετραλώνων, όπου χοροστάτησε στον Μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ζωή, στο έργο και στη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών, τονίζοντας την αγάπη τους προς τον άνθρωπο, ενώ μίλησε και για το πνευματικό, το φιλανθρωπικό και το κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής και των ιερών Μητροπόλεων.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «οι Τρεις Ιεράρχες είναι η ανακεφαλαίωση της διδασκαλίας της πίστεως μας. Το μήνυμα που μας δίνουν σήμερα είναι η Ορθοδοξία και η Ορθοπραξία, δηλαδή να αγωνιζόμαστε για την ορθή πίστη μας, την σωστή διδασκαλία της Εκκλησίας και οι πράξεις μας να είναι σύμφωνες με την διδασκαλία του Χριστού». Σημείωσε, επίσης, ότι «σε μια εποχή σαν την δική μας υπάρχουν δυσκολίες. Υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι λένε “κάνε το καλό και δεν χρειάζεται κάτι άλλο”, ενώ υπάρχουν και άλλοι που λένε ότι “πάω στην εκκλησία, κάνω την προσευχή μου και δεν με απασχολεί τίποτε άλλο”. Χρειαζόμαστε όμως και τα δυο» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε: «Να φύγουμε απόψε τιμώντας τους τρεις μεγάλους Αγίους της Εκκλησίας τονίζοντας στον εαυτό μας πως και την πίστη την σωστή πρέπει να καλλιεργούμε, αλλά και την πράξη των καλών έργων», ενώ ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλά.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνη

Διαβάστε ακόμα