Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Leeds
Κοινοποιήστε

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Leeds

Leeds Μεγάλης Βρετανίας – Μιχάλης Τούζος

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Leeds.

Σε εόρτιο κλίμα και με τη δέουσα λαμπρότητα γιόρτασε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 την εορτή, κατά μετάθεση, των Τριών Ιεραρχών, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Leeds.

Των εορτασμών προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτας, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Στο λόγο που απηύθηνε, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις προσωπικότητες των Αγίων Τριών Ιεραρχών, στη σημασία του έργου τους για εμάς μέχρι και σήμερα σε θεολογικό και λειτουργικό επίπεδο καθώς και την ελληνική παιδεία.

Με την παρουσία τους λάμπρυναν τους εορτασμούς της Κοινότητας η δήμαρχος του Leeds Cllr Eileen Taylor, ο βουλευτής Βορειοανατολικού Leeds κ. Fabian Hamilton, οι επίτιμοι πρόξενοι της Ρουμανίας κ. Annemarie Vişoianu-Kanatas, της Ελλάδας κ. Ελευθερία Γκορτζή-Γιαννούδη, και Κύπρου κ. Κικής Κυριάκου καθώς και πέραν των 200 μελών και φίλων της Κοινότητας από το Leeds και από άλλες περιοχές της Β. Αγγλίας.

Στην ομιλία του ο γραμματέας της Κοινότητας Δρ. Γιώργος Καραγιώργης εκ μέρους του προέδρου κ. Παύλου Καβάζη, αναφέρθηκε στις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της Κοινότητας με έμφαση στα τελευταία χρόνια κατά τα οποία η Κοινότητα δέχτηκε στην αγκαλιά της πολλούς συμπατριώτες από Κύπρο και Ελλάδα οι οποίοι έδωσαν νέα πνοή στην Κοινότητα.

Εν συνεχεία, ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας ευχαρίστησε τη δήμαρχο και τους λοιπούς επισήμους για την παρουσία τους στους εορτασμούς και όλους όσους εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην Κοινότητα.

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν στο Κοινοτικό Κέντρο όπου η Κοινότητα παρέθεσε γεύμα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Το ΔΣ της Κοινότητας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους εργάστηκαν και μετείχαν στους εορτασμούς των προστατών Αγίων της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας του Leeds.

 

 

 

Εκτύπωση