Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Μάνη

Με ιεροπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων. Σε όλα τα παραθαλάσσια χωριά της Μάνης μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Επίκεντρο του εορτασμού, η πόλη του Γυθείου, η έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως  και το κεντρικό λιμάνι του νομού Λακωνίας.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Στη συνέχεια η λιτανευτική πομπή, που σχηματίστηκε, κατέληξε φέτος παραπλεύρως της κεντρικής προβλήτας του λιμένα Γυθείου, λόγω των ισχυρών ανέμων, όπου τελέστηκε η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων. Συνολικά δέκα τολμηροί κολυμβητές αψηφώντας τα παγωμένα νερά του Λακωνικού κόλπου και τους δυνατούς κυματισμούς της θάλασσας, βούτηξαν γεμάτοι πίστη και ενθουσιασμό για να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού. Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο Μιχαήλ Κοτταράκος, ο οποίος έλαβε από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκο έναν σταυρό, ενώ όλοι οι κολυμβητές έλαβαν από τον Σεβ. μια εικόνα ως ευλογία.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στον εόρτιο χαιρετισμό του είπε: «Όλοι μας να έχουμε καλή φώτιση και πόθο αγιασμού».

Τιμές απέδωσαν τιμητικό στρατιωτικό άγημα από το 3ο Τάγμα ΚΕΕΜ Γυθείου και η φιλαρμονική του Δήμου Ανατολικής Μάνης, η οποία και στο τέλος της όλης Τελετής ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο.

Στον εορτασμό παρέστησαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Εισαγγελέας Γυθείου κ. Πασαλίδης, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Χρυσακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Επιπυραγός κ. Γραφάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα