Ο Επίσκοπος Ωρεών στον Ι.Ναό Αγίου Νικολάου Ερέτριας

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερέτριας η ακολουθία του Όρθρου στον οποίον και χοροστάτησε και εν συνεχεία προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος πλαισιούμενος απο τον Προϊστάμενο του ιερού ναού Πρωτοπρ Θεοφάνη Παπαγεωργίου και τον Διακόνο Ευγένιο Τσάλλα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος αναφερθείς στην σημερινή ευαγγελική περικοπή την οποία και ανέπτυξε με θεολογικά και πνευματικά νοήματα.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο για την άδεια και ευλογία που έλαβε για την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας στην συνέχεια ετέλεσε ιερό μνημόσυνο ευσεβών ενοριτών και ευσεβούς μητρός ιεροπαίδους γαλουχούμενου στην Ιερά Μητρόπολη όπως και ευχήθηκε για την μακαρία ανάπαυση της ψυχής της προς τους οικείους της και προς όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην Θεία Ευχαριστία.

Μεταξύ εκ των οποίων παρέστησαν η Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ερέτριας κ. Μάριος Παντελής και η Δημοτική Σύμβουλος κ.Βούλα Αμερικάνου.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού ο π. Θεοφάνης καλωσορίζοντας και εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον Θεοφιλέστατο κ. Φιλόθεο για την λαμπρή παρουσία του στην σημερινή Θεία Ευχαριστία ιερουργός ως Επίσκοπος αλλά και για την θεολογική του γλώσσα με την οποία μετέδωσε με νοητά και πνευματικά μηνύματα από το κήρυγμα του προς τους πιστούς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος έτυχε θερμής υποδοχής τόσο του εφημερίου του εκκλησιαστικού συμβουλίου των ιεροψαλτών αλλά και των ενοριτών οι οποίοι τυγχάνουν πνευματικά τέκνα του.

Επίσης στο αναλόγιο έψαλαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Σπυρίδων Βάλβης και οι Ιεροψάλτες κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου κ. Ζανής Ζαμάνος και ο κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Διαβάστε ακόμα