Ο εσπερινός του Αγίου Ιωάννου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός εορτασμού της μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον τρίτο κατά σειράν  ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου, πλησίον της Αγοράς, της πόλεως της Καλαμάτας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως και πολλούς εκ  των Ιερέων της πόλεως.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Εσπερινού εκατοντάδες πιστών κατέκλεισαν τον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ακολουθία  και να τιμήσουν τον Βαπτιστή, ενώ μετά το πέρας του εσπερινού άπαντες μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού όπου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της ενορίας, με την τιμητική παρουσία του Βουλευτή κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου, του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλου και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλαμάτας κ. Π. Λύρα.  

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Ιωάννου θα συνεχιστούν αύριο, κυρία ημέρα της εορτής με την τέλεση του Όρθρου και της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Μελιγαλά, από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Φίλιππο στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννου Μεσσήνης και από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. Γεώργιο Μπίζα στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννου της Αγοράς Καλαμάτας. 

 

Διαβάστε ακόμα