Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως

Στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως ιερούργησε την παρελθούσα Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, ιεράρχης του Οικουμενικού πατριαρχείου.

Στο κήρυγμα του είπε μεταξύ άλλων “Στην Εκκλησία μας τα πάντα είναι εν σοφία και ευταξία.” Τ΄ αποστολικά κηρύγματα και τον Ευαγγελικό λόγο τα παρουσιάζει ζωντανά η Εκκλησία μας” σε κάθε ημέρα του χρόνου.

“Οι επιστολές του αποστόλου Παύλου μένουν ως αγία παρακαταθήκη στην Εκκλησία μας” ενώ “τα ευαγγελικά αναγνώσματα προβάλλουν το πρόσωπο του Ιησού Χριστού ως Σωτήρος και λυτρωτή της ανθρωπότητας και κυρίαρχου ζωής και θανάτου” Και αναφέρθηκε στην θεραπεία των δέκα λεπρών του ευαγγελικού αναγνώσματος, τονίζοντας την φράση των λεπρών Κύριε ελέησον. Αναφέρθηκε στην ευγνωμοσύνη του ενός, μνημονεύοντας τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και το μήνυμα που είχε επί του γραφείου του “ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευργετηθέντα αχάριστο”. Μίλησε για την πράξη της εκκλησίας να μνημονεύει τους ευεργέτες, αλλά και για τις αμβλώσεις και στο κίνημα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, για την ενίσχυση των όσων αποκτούν τρίτο παιδί στην Θράκη.

«Από τότε που η Ελλάδα εγκατέλειψε το Χριστό» κατέληξε, «εδώ και 40-50 χρόνια ο δρόμος μας είναι πολύ δύσκολος και δύσβατος και εμείς οι παλαιότεροι βλέπουμε αυτή την χώρα, την χώρα της ορθοδοξίας, της πίστεως και της ευσέβειας να κατρακυλά και βλέπουμε τα χάλια της καθημερινότητας, πράγματα για τα οποία ανατριχιάζεις από το κατάντημα του ανθρώπου. Ο Χριστός ήρθε για να μας κάνει τέκνα του φωτός και εμείς η Ευρώπη, η Ελλάδα έχει γυρίσει τα οπίσθια της στο Χριστό και το ζούμε με οδυνηρό τρόπο. Σήμερα μου έκανε εντύπωση που μέσα στο ιερό της εκκλησίας μαζευτήκαν καμιά 10αρια παλικάρια, μεγάλα παιδιά, χαριτωμένα παιδιά και λέω κοίταξε που οι πατέρες της εκκλησίας έχουν εμπνεύσει, έχουν αγαπήσει και συμπορεύονται με τα νέα τα παιδιά» Ελπίδα υπάρχει είπε, και ευχήθηκε καλή χρονιά μεταφέροντας και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με την άδεια του οποίου λειτούργησε στο ναό και για το οποίο τον ευχαρίστησε.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, ευχαρίστησε τον Συνοδικό Ιεράρχη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, και αναφέρθηκε στα εορταζόμενα εκείνη την ημέρα στα Ιεροσόλυμα Θεοφάνεια, παρουσιάζοντας και το πρόγραμμα της εκκλησιαστικής κοινότητας. Εν τέλει αναφερόμενος στον 40ήμερο μνημόσυνο της γηραιάς αδελφής Αναστασίας – Ιωάννας από την Αλβανία, η οποία αφού βαπτίστηκε στην Αγία Μαρίνα, λίγες μέρες μετά κοιμήθηκε και ετάφη στην Αλβανία. Η εξόδιος ψάλλθηκε απούσης της σωρού της, στο ναό μας.  

 

 

Εκτύπωση