Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως ευλόγησε την Βασιλόπιτα της ΠΕΔΚΜ

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη και Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης, όπου τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής που διανύουμε και στην ταπείνωση που πρέπει να αποκτήσουμε για το καλό του τόπου μας, ενώ ευχαρίστησε τους Δημάρχους για τη συνεργασία και τη στήριξή τους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενότητας και δράσης για τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Κλείνοντας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, τίμησε, μεταξύ των άλλων, και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη, υπεύθυνο του σημαντικού έργου που επιτελείται στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «Ο Φάρος του κόσμου» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο συνοικισμό του Αγίου Νεκταρίου στη Μενεμένη, για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και στην πόλη μας γενικότερα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και κομμάτων.

Διαβάστε ακόμα