Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Πατρών

Πάτρα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε απόψε, Κυριακή 26 Ιασνουαρίου 2020, ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός των ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωροθέου, Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Κανάγκας κ. Θεοδοσίου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Τεγέας κ. Θεοκλήτου και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μάνης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το σπουδαίο έργο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις αδελφικές ευχές του στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και επαινώντας τον για το πολυσχεδές ποιμαντικό του έργο στην τοπική εκκλησία των Πατρών.

Τέλος, ο Μητροπολιτής Πατρών ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τον ιερό Κλήρο τους εκπροσώπους των Αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα για την τιμητική παρουσία τους.

 

 

Διαβάστε ακόμα