Πρώτη Χειροθεσία του Μητροπολίτη Λήμνου Ιεροθέου

Σε πρωτοπρεσβύτερο χειροθέτησε τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Θάνους, π. Ηλία Λασπατζάκη, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κος Ιερόθεος. Η χειροθεσία τελέσθηκε την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, κατά τον εσπερινό της μνήμης του Οσίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, ο οποίος τιμάται ιδιαιτέρως στην προαναφερθείσα εκκλησιαστική κοινότητα, δεδομένου ότι από ετών φυλάσσεται εκεί   τίμιο Λείψανό του.

Μετά την αρτοκλασία ο Σεβ. Ιερόθεος ανήγγειλε την απόφασή του να τιμηθεί ο π. Ηλίας και την αιτιολόγησε αναφέροντας ότι είναι σεβαστός και αγαπητός στην Ενορία, ενώ συμπλήρωσε  43 έτη  Ιερωσύνης. “Ο π. Ηλίας, υπογράμμισε,  παραλλήλως ετοίμασε  καταλλήλως και προσέφερε στην Εκκλησία  τον κατά σάρκα υιό  του, ως έγγαμο κληρικό. Με αυτά τα δεδομένα,  ως και το ανύσταχτο και θυσιαστικό  ενδιαφέρον του  για το ποίμνιό του, την προθυμία του και την ευγένειά του, τον τιμά σήμερα η τοπικής Εκκλησία”. Ο νέος Πρωτοπρεσβύτερος   έλαβε τον επιστήθιο Σταυρό και το επιγονάτιο, τα οποία  του προσέφερε ως ευλογία ο Σεβασμιώτατος  με έκδηλη την συγκίνησή του.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το ευάριθμο εκκλησίασμα,  με δάκρυα χαράς για τον πνευματικό τους πατέρα, επιδοκίμασε την χειροθεσία βροντοφωνάζοντας το “Άξιος!”, επιβεβαιώνοντας   έτσι όσα ανέφερε ο Ποιμενάρχης τους.

Διαβάστε ακόμα