Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο η καθιερωμένη πλέον Ι. Αγρυπνία για την υποδοχή του Νέου (Πολιτικού) Έτους 2020 στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου 2019, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο και τους Ιερείς του Ι. Ναού, τέλεσε αρχικώς τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην συνέχεια τον Όρθρο και την Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Μετά το πέρας της Ι. Αγρυπνίας οι Ιερείς του Ι. Ναού έκοψαν την Βασιλόπιττα, που ευλόγησε και μοίρασε στους παρισταμένους ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ευχόμενος όπως η ανατέλλουσα νέα (Πολιτική) χρονιά να είναι γεμάτη αγάπη, ειρήνη, υγεία και ευτυχία για όλον τον κόσμο!

Την επομένη, πρώτη ημέρα του έτους και ώρα 7.00 π.μ., τελέσθηκε η δεύτερη (2η) Θ. Λειτουργία από τους πατέρες του Ι. Ναού παρουσία πλήθους κόσμου και ακολούθως περί ώραν 11.00 π.μ. τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και τους Ιερείς της πόλεως Κορίνθου, η επίσημη Δοξολογία για την υποδοχή του Νέου (Πολιτικού) Έτους 2020, στην οποία προσήλθαν η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Τόπου μας. Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος έκοψε την Βασιλόπιττα και ευχήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα στους παρισταμένους «Καλή και Ευλογημένη Χρονιά»!

Εν συνεχεία, συνοδευόμενος από Ιερείς επισκέφθηκε τα γραφεία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστασίου Γκιολή και του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασιλείου Νανόπουλου όπου αντάλλαξαν Πρωτοχρονιάτικες ευχές και συζήτησαν διάφορα θέματα που άπτονται της Θρησκευτικής, Φιλανθρωπικής, Πολιτικής και Κοινωνικής ζωής της Κορινθίας και της Πατρίδας μας. Ο Σεβασμιώτατος μετά από πρόσκληση και των δύο ευλόγησε τις Βασιλόπιτες και δεν παρέλειψε να ευχηθεί ιδιαιτέρως στον κ. Δήμαρχο για τα ονομαστήριά του.

 

Διαβάστε ακόμα