Την αποκατάσταση Ναού στο Αίγιο ανέλαβε ο Αθ. Μαρτίνος
15 Ιανουαρίου 2020 Κοινοποιήστε

Την αποκατάσταση Ναού στο Αίγιο ανέλαβε ο Αθ. Μαρτίνος

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στον θεοφιλή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων ότι, ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος ιδιοκτήτης της εταιρείας ΑΙΓΕΑΣ/ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥκαι Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, απέστειλε επιστολή προς τον νέο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, με την οποία γνωστοποιεί εκ νέου ότι θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Αιγίου.

Ας σημειωθεί ότι η ευχάριστη αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια των κοπιωδών προσπαθειών του ΣεβασμιωτάτουΓέροντοςΜητροπολίτουπρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, ο οποίος επί πολλά έτη αγωνιωδώς προσπαθούσε διά την αποκατάσταση του εκκλησιαστικού αυτού μνημείου, και τώρα ο Ποιμενάρχης μας μετά ιδιαιτέρου ζήλου θα εργασθεί έως της ολοκληρώσεως του έργου.

Ο Σεβασμιώτατος αλλά και ολόκληρη η Ιερά Μητρόπολη εκφράζουν ενθέρμως ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον μεγάλο Ευεργέτη και Δωρητή κ.Μαρτίνο, καθώς ο ιστορικός Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, έργο του ΕρνέστουΤσίλερ, αποτελεί το στολίδι της πόλεως του Αιγίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Εκτύπωση