Εορτή του Αγίου Βλασίου στην Ι. Μητρόπολη Καρυστίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε το 2ήμερο 10ης και 11ης Φεβρουαρίου 2020 η εορτή του Αγίου Ιερόμαρτυρος Βλασίου του θαυματουργού όπου και φέτος πανηγύρισε ο πάλαι ποτέ Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Βλασίου στην ενορία Άγιος Βλάσιος Κονιστρών του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Την παραμονή ετελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελουμένου του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχ Νικόδημο Πόγκα με ιερείς επαρχίας Κονιστρών και Αλιβερίου και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ όπως και αναφέρθηκε στον βίο τα χαρίσματα και τα θαύματα του Αγίου Βλασίου τον οποίο χαρακτήρισε ως ανάργυρο και λαμπρό ιερέα.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί πιστοί που τίμησαν τον Άγιο Βλάσιο και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Προ της απολύσεως της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος με τις πατρικές του και εόρτιες ευχές ευχήθηκε ο Άγιος να πρεσβεύει και να καθοδηγεί τον κάθε πιστό.

Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Μαυροβουνιώτης.

 

Διαβάστε ακόμα