Ιερατική Σύναξη μηνός Φεβρουαρίου στην Ι. Μ. Πρεβέζης

Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Πρέβεζα την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη του μηνός Φεβρουαρίου των Κληρικών της Μητροπόλεώς μας. Στη σύναξη ομιλητής ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ. Βαρνάβας Γιάγκου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με θέμα:

                                 «Η Εξομολόγηση των νέων»

Ο ομιλητής αναφερόμενος σε τρόπους προσέγγισης των νέων μέσα από το μυστήριο της εξομολογήσεως τόνισε ότι η ευθύνη των κληρικών – πνευματικών είναι να βοηθήσουν τους νέους ώστε να βγουν στην επιφάνεια τα χαρίσματά τους και οι αξίες, μαθαίνοντάς τους την αγάπη Του Θεού.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αυτό που ζητάει ο νέος είναι κάποιος να τον ακούσει, να τον καταλάβει, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: ‘’Ο νέος δεν ζητά κηρύγματα και διδασκαλίες αλλά ζητά να τον ακούσουμε. Κάθε άνθρωπος έχει αυτή την ανάγκη. Ακούω σημαίνει αντιλαμβάνομαι και το κρυφό μήνυμα των λόγων. Ο νέος όταν τον ακούμε, τον αισθανόμαστε, τον αποδεχόμαστε νιώθει ότι τον αποδέχεται και ο Θεός’’.  

Τέλος επεσήμανε ότι το ενδιαφέρον μας είναι να ελευθερωθεί ο άνθρωπος. Η κατεύθυνση είναι η αγάπη του Θεού όχι με λόγια αλλά με τη στάση και το βίωμά μας. Να μεταδώσουμε στον νέο την αλήθεια ότι δεν εξομολογείται σε εμάς αλλά στον Ουράνιο Πατέρα, από Τον οποίο λαμβάνει την άφεση και την ελπίδα.

Μετά το πέρας της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον π. Βαρνάβα για την ομιλία του, ζήτησε να μεταφέρει στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο τις ευχαριστίες του και τον σεβασμό του και εν συνεχεία οι κληρικοί ενημερώθηκαν και για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

 

Διαβάστε ακόμα