Κυριακή της Απόκρεω στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

Στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας λειτούργησε και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Σοϊμοίρη χθες Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ρωμανό Φωκάκη, τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη , τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Παναγιώτη Αντωνόπουλο και τον Ιεροδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή τονίζοντας ότι όλοι οι Χριστιανοί οφείλουν, με κριτήριο την αγάπη για τον συνάνθρωπο, να αγωνιστούν προκειμένου να εισέλθουν στον Παράδεισο και να απολαύσουν την αιώνια μακαριότητα. Ολοκλήρωσε ευχόμενος προς όλους Χρόνια Πολλά, καλά και ευλογημένα, καλή δε και καρποφόρο Αγία Τεσσαρακοστή!

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Κορίνθου και ετέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του Παναγιώτη Θεοχάρη, πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Ιωάννη Χαμάλη και τον Διάκονο π. Δημήτριο Μπαλλά.

Στο κήρυγμά του ο άγιος Κεγχρεών αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής των Αποκρέω, που αναφέρεται στην Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, τονίζοντας ότι, ο Χριστός θα μας κρίνει σύμφωνα με το πως χρησιμοποιήσαμε το δώρο της ελεύθερης βούλησης και εάν εργαστήκαμε καλώς τα τάλαντα που μας έδωσε, πάντα με κριτήριο την αγάπη. Το έλεος και η ευσπλαχνία είναι αρετές που κάνουν τον άνθρωπο να ομοιάζει στον Χριστό, γι’ αυτό και προέτρεψε τους πιστούς να προσφέρουν τις ελεημοσύνες και την αγάπη τους στους συνανθρώπους τους προκειμένου να λάβουν το έλεος από τον δικαιοκρίτη Κύριό μας. Τέλος, αφού μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ευχήθηκε καλή και ευλογημένη Αγία Τεσσαρακοστή!

Το ίδιο απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, μετέβη στο Ξυλόκαστρο, στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α. (Γονέων Ένωση Χριστιανική Αγωγή) όπου και ομίλησε με θέμα: «Δευτέρα Παρουσία (Κρίσις) – η συνάντησή μας με τον Κύριο».

Διαβάστε ακόμα