Λαμπρά τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιερισσού Θεοκλήτου

Με  μεγαλοπρέπεια και με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμερίου και Αρναίας η  μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου του Φαρμακού, τον οποίο η Εκκλησία μας τιμά  και κατά την οποία εορτάζει  τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος.

Του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ενώ της Θ. Λειτουργίας προεξείχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου του και Γέροντος του, του αδελφού του από την Τρίπολη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού και του Θεοφ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, παραδελφού του αγίου Ιερισσού στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν αρκετοί Ιερείς και Ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και ομόρων Ιερών Μητροπόλεων.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εορτή του ποιμενάρχη  ο Δημάρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας και Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, οι Αντιδημάρχοι Αριστοτέλη κ.κ. Νικόλαος Αυγερινός και Γεώργιος Θαλασσινός, ο Αντιδήμαρχος Βόλβης κ. Νικόλαος Πανταζίδης, ο πρώην Υπουργό και Δήμαρχος κ. Χρήστος Πάχτας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χαλκιδικής κ. Θεόδωρος Ρούμκος, ο Διοικητής του Α.Τ. Αρναίας κ. Γεώργιος Χαϊδευτός, ο Διοικητής Π.Υ. Αρναίας κ. Δημήτριος Αλεξανδρής και πλήθος πιστών.

 

ergoliptesxalkidikis.blogspot.com

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin