Μανωλάκος: “Άδικος ο αποκλεισμός της Ι. Μ. Πειραιώς από τις προσλήψεις”

Την ενταξη της Μητρόπολης Πειραιώς στο πρόγραμμα προσλήψεων ζητά από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ο βουλευτής της ΝΔ Νικος Μανωλάκος.

«Όπως ενημερωθήκαμε από σχετική επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, κ.κ Σεραφείμ, επίκειται επερχόμενος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, μέσα από τον οποίο θα ακολουθήσουν προσλήψεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων σε 5 Ιερές Μητροπόλεις της χώρας», αναφέρει στην ερωτηση του κ βουλευτής Α Πειραιά για να προσθέσει:

«Δυστυχώς, όπως πληροφορηθήκαμε, ανάμεσα σε αυτές τις Μητροπόλεις δεν συμπεριλαμβάνεται η Μητρόπολη Πειραιά παρότι έχει ζητήσει κατά το παρελθόν πλήρωση δυο θέσεων.

Η Μητρόπολη Πειραιά, αν και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά πολύτιμο ανθρωπιστικό έργο στήριξης των ευπαθών ομάδων, αρκεί να αναφερθεί πως καθημερινά σιτίζει 7.000 συμπολίτες μας, και ως εκ τούτου έχει αυξημένες λειτουργικές ανάγκες. Για τους παραπάνω λόγους, θα επιθυμούσαμε να δείτε το θέμα με τη δέουσα ευαισθησία που αρμόζει». Ρωτα τέλος «για ποιο λόγο έχει αποκλειστεί η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς από την έγκριση των σχετικών κονδυλίων που θα της επιτρέψουν να προσλάβει εκκλησιαστικούς υπαλλήλους, καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες της και συνεχίζοντας απρόσκοπτα το φιλανθρωπικό της έργο;

Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για να μπορέσει τελικώς η Μητρόπολη Πειραιά να συμπεριληφθεί στις Μητροπόλεις που θα συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και θα προχωρήσουν σε σχετικές προσλήψεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων;»

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin