Με τον Οικ. Πατριάρχη συναντήθηκε ο Μητσοτάκης στο Άμπου Ντάμπι

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης στο Άμπου Ντάμπι. Ο Πατριάρχης Βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επ’ ευκαιρία της εκδήλωσης «Human Fraternity» για τη σημασία της προώθησης του διαθρησκειακού διαλόγου, της ανεκτικότητας και της αρμονικής συνύπαρξης των θρησκευμάτων.

«Πολυ ωραία σύμπτωση», ανέφερε ο πρωθυπουργός στον Οικουμενικό Πατριάρχη. «Χαιρόμαστε πολύ για τη σύμπτωση και την αγαθή συγκυρία. Αν θέλει ο Θεός τον Μάιο θα έρθω στην Αθήνα», είπε ο κ. Βαρθολομαιος και πρόσθεσε: «Χθες το βράδυ ήρθαμε, είναι μια ανοικτή πόλη, φιλελεύθερη».

Ο πρωθυπουργός και Οικουμενικός Πατριάρχης θυμήθηκαν την πρόσφατη συνάντησή τους στο Νταβός της Ελβετίας. Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ευαισθησία και τη γνώση του οικουμενικού πατριάρχη για το θέμα της κλιματικής αλλαγής που απασχόλησε το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

«Εσείς είδατε τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής πολύ πριν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «30 χρόνια» του απάντησε ο κ. Βαρθολομαιος. «Ο λόγος σας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα αυτά», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει δείξει ο Πατριάρχης για ζητήματα περιβάλλοντος εδώ και δεκαετίες.

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα