Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Φιλοπτώχου της Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος
Κοινοποιήστε

Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Φιλοπτώχου της Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Με μεγάλη επιτυχία και σε ένα όμορφο και ζεστό χώρο πραγματοποιήθηκε η 6η κατά σειρά Ετήσια καθιερωμένη κοπή πίτας του Γ.Φ.Τ της Ιεράς  Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος στο κέντρο δεξιώσεων “ΈΠΑΥΛΗ στο Καλλιφώνι Καρδίτσας. Την εκδήλωση τίμησε με την υψηλή παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β’ κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και του Δ.Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Παρέστησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός αλλά και ολες οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του νομού. Η εκδήλωση άρχισε με την προσφώνηση του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου προς τον Μακαριώτατο, ο όποιος περιέγραψε μεστά και σύντομα το έργο του Αρχιεπισκόπου τόσο ως Μητροπολίτου Θηβών αλλά και ως μετέπειτα Αρχιεπισκόπου.

Στη συνεχεία στο βήμα κλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος και ωμίλησε τόσο για την αξία της Φιλανθρωπίας όσο και για τον αντίκτυπο που έχει στη σημερινή δοκιμαζόμενη κοινωνία μας μέσα από προσωπικές βιωματικές εμπειρίες του ιδίου. Επίσης δήλωσε εμφανώς συγκινημένος με την τόσο μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου αλλά και την αγάπη που εισέπραξε παρά τη μικρή του διαμονή στην πόλη μας. Κατόπιν ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο Απολογισμός του Έτους 2019, τον οποίο περιέγραψε εμπεριστατωμένα μέσα από αριθμούς ο Υπεύθυνος του Γ.Φ.Τ και συντονιστής της σημερινής εκδηλώσεως Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πετρίλου π. Θεόκλητος Δήμου.

Υπήρξε ακόμη λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα για όλους.
Την εκδήλωση ομόρφυναν με την παρουσία τους και έτερψαν το κοινό με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς ο Λαογραφικός Σύλλογος ” Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ”.

 

 

Εκτύπωση