Ο Επίσκοπος Κεγχρεών στον Άγιο Νικόλαο Γελινιατίκων Κορινθίας

Στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Γελινιατίκων Κορινθίας λειτούργησε και τέλεσε τα έννατα του Ιερέως Αλεξάνδρου Γκανά και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Ανδρέα Καλύβα χθες Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Θεόδωρο Κεραμίδα, τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Κωνσταντίνο Τσάτσαρη και τον Διάκονο π. Δημήτριο Μπαλλά. 

Ο Θεοφιλέστατος άγιος Πρωτοσύγκελλος ομίλησε στους παριστάμενους πιστούς αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής του «Ασώτου», τονίζοντας ότι όλοι όσοι εκ των ανθρώπων είναι «δούλοι» της αμαρτίας είναι «νεκροί». Απομακρύνονται από τον Θεό γιατί πράττουν το θέλημά τους και όχι το θέλημα του Θεού, το οποίο φανερώνεται στο Ι. Ευαγγέλιο, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μετάνοια και η επιστροφή στον Θεό είναι αυτά που θα ζωοποιήσουν και θα αναστήσουν τον «νεκρό» από την αμαρτία άνθρωπο.

Ολοκληρώνοντας ο Θεοφιλέστατος,αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ευχήθηκε όλοι να αξιωθούν της ειλικρινούς μετανοίας, ώστε να αποκατασταθούν στην πρότερη δόξα!

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin