Ο Μητροπολίτης Ηλείας μπροστάρης στον αγώνα για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος

Με την εμβληματική και ευλογητή παρουσία του πολιού και ακάματου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Γερμανού, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, καθώς επίσης του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών π. Αρτεμίου Αργυροπούλου ως εκπροσώπου του απουσιάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, αλλά και μεγάλης αντιπροσωπείας Ιερέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου στο Νέο Βουπράσιο Ηλείας, η ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών Ηλείας, γνωρίζοντας εξαιρετική επιτυχία με επικεφαλής και πρωτεργάτη τον Δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλο.

Ήταν η ημέρα που η Ηλεία επιτέλους ενωμένη βροντοφώναξε και απαίτησε με τρόπο δυναμικό να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό «ο δρόμος του θανάτου» Πάτρα–Πύργος. Η κατασκευή του δρόμου, που σήμερα είναι γεμάτος από εικονοστάσια που αποτυπώνουν το βαρύ φόρο αίματος που έχει πληρώσει τόσο η Ηλεία όσο και η γειτονική Αχαΐα, η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά τις τελευταίες δεκαετίες, αποτελεί λαϊκό αίτημα εδώ και πολλά χρόνια…

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός τέλεσε Τρισάγιο για τους μέχρι σήμερα φονευθέντες εις τον «δρόμο του θανάτου» Πάτρας-Πύργου, ενώ στην συνέχεια εξέφρασε την πλήρη απογοήτευση αλλά και τον προβληματισμό του για την μέχρι σήμερα πορεία του έργου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Χρόνια τώρα δυστυχώς οι κυβερνώντες την πατρίδα μας, ενώ στους προεκλογικούς τους λόγους δηλώνουν ότι θα φτιάξουν τον δρόμο μετά ταύτα το λησμονούν… όλοι οι δρόμοι Πανελλαδικά έγιναν, όμως ο δρόμος Πάτρας- Πύργου-Ολυμπίας-Τσακώνας δεν έγινε!».

Ο εμπνευστής αυτής της μεγάλης συγκέντρωσης εντιμότατος Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, αφού πρώτα αναφέρθηκε στην μεγαλειώδη παρουσία του κόσμου επισήμανε ότι: «Για πρώτη φορά στην σύγχρονη Πολιτική ιστορία Αυτοδιοικητικές δυνάμεις, Συνδικαλιστικές δυνάμεις, εκπρόσωποι Επιστημόνων, Φορείς και πολίτες συγκεντρώθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Ιόνια νησιά, για να διαμαρτυρηθούν όσο πιο έντονα και να διεκδικήσουν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται την άμεση κατασκευή του δρόμου Πάτρα–Πύργος–Τσακώνα–Καλαμάτα.

Πλέον είναι αποφασισμένοι όλοι: η Πάτρα, η Καλαμάτα, ο Πύργος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και άλλες πόλεις. Όλοι οι Δήμοι της Ηλείας είναι σήμερα εδώ. Πλέον το κατάλαβαν όλοι ότι δεν μας χωρίζει τίποτα. Ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία με τον Δήμο Πηνειού και τον Δήμο Ανδραβίδας–Κυλλήνης και όλοι αντιλήφθηκαν ότι πρέπει να είναι παρόντες και πλέον όλοι δηλώνουν παρόν. Όλοι κατανοούν ότι με την δύναμη του κόσμου, όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε την ολοκλήρωση του.

Όπως επισήμανε στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος το μήνυμα της μεγάλης αυτής συγκέντρωσης είναι ότι πλέον ο κυρίαρχος λαός στέλνει ένα δυνατό μήνυμα προς τους Κυβερνώντες, ότι άμεσα θα πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ο δρόμος Πατρών-Πύργου, με δημόσια δαπάνη και χωρίς πρόσθετες επιβαρύνεις τόσο για την κατασκευή όσο και για την μετέπειτα λειτουργία του. Θέλουμε την ολοκλήρωση του δρόμου Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα-Καλαμάτα γιατί αυτός είναι ο Δυτικός άξονας που θα φέρει την ανάπτυξη στην περιοχή μας. Δεν είμαστε τα αποπαίδια της χώρας αυτής, δικαιούμαστε και εμείς ισότιμη ανάπτυξη και πλέον πάνω σε αυτό δεν έχουμε άλλη υπομονή.

 

 

Διαβάστε ακόμα