Ποιμαντικές δράσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία Αγ. Νικολάου Ψαχνών, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Πρωτόπρεσβ. Νικόλαο Δανέλη- Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσσαπίων και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο του εορταζομένου Αγίου μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου και με ευκαιρία τα μνημόσυνα ευσεβών ενοριτών, ανέπτυξε την περί αναστάσεως των κεκοιμημένων διδασκαλία της Εκκλησίας μας.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος παρευρέθηκε στην Σχολή Γονέων της Ι. Μητροπόλεως, όπου τον υποδέχθηκε ο Υπεύθυνος της Σχολής, Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης-Προϊστάμενος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κανήθου και ο ομιλητής κ. Αναστάσιος Χαρμαντάς- Σχολικός και Οικογενειακός Σύμβουλος, ο οποίος ανέπτυξε το Θέμα: «Πώς θα διαταράξουμε την ψυχική ισορροπία του παιδιού μας» και άνοιξε εποικοδομητικό διάλογο με τους συμμετέχοντες γονείς.

Στο κλείσιμο, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη, για την εισήγησή του, τον κ. Χαρμαντά, ο οποίος επί σειρά ετών προσφέρει εθελοντικά, στο πλευρό της τοπικής μας Εκκλησίας, τις γνώσεις και τις συμβουλές τους στη Σχολή γονέων, στις βιωματικές ομάδες γονέων και από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Προβλήματα της επόμενης ημέρας», ενώ ευχαρίστησε τους γονείς για την αθρόα προσέλευσή τους.

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, του Τελώνου και Φαρισαίου, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ενορία Αγίου Νικολάου του χωρίου της Άνω Βάθειας, όπου και χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέρι του Προσκυνηματικού Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, τον Σακελλάριο Δημήτριο Αργύρη-Εφημέριο της εκεί Ενορίας και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, με τον εμπνευσμένο και θεολογικό λόγο του, αναφέρθηκε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή (κατά Λουκάν 18, 10-14), αναπτύσσοντας τα θεολογικά καρποφόρα μηνύματά της, δίνοντας το παράδειγμα της ταπεινώσεως και, έπειτα, υψώσεως του Τελώνου και της υποκρισίας και πτώσεως του Φαρισαίου, άλλα και πολλές άλλες ωφέλιμες πατρικές και πνευματικές νουθεσίες στους πιστούς που συμμετείχαν της Θείας Ευχαριστίας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνιος Ανδρουλάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη και ο κ. Γεώργιος Σμπιλίρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Άνω Βάθειας κ. Παναγιώτης Μακρής.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

 

 

Διαβάστε ακόμα