ΠτΔ: “Την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας εκφράζει μόνο ο Οικ. Πατριάρχης”

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Σε σημερινές του δηλώσεις από την Καλαμάτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρέστη στον εορτασμό της Πολιούχου Παναγίας Υπαπαντής, αναφέρθηκε στην οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας. 

Απευθυνόμενος στον Σεβ. Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα δήλωσε:”Ότι έπραξα κι ότι θα πράξω στο μέλλον, όπως όλοι οι Ορθόδοξοι Έλληνες είναι οφειλόμενο χρέος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αυτές τις δύσκολες ώρες. Την βούλησή μας, οι Ορθόδοξοι Έλληνες και η Ελλαδική Εκκλησία, να υπερασπιστούμε τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη, έναντι όλων των Ορθοδόξων θα πρέπει να το πράττουμε συνεχώς”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα και κατηγορηματικά δήλωσε, ότι την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας εκφράζει μόνον ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. 

“Η Εκκλησία της Ελλάδος αποτελεί βοηθό εκπληρώσεως της αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε” κατέληξε.

Να σημειωθεί, ότι για τις συγκεκριμένες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους.

Arxon.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin