Συνεργασία της Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων με το Υπουργείο Τουρισμού

Για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, και κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργείου Τουρισμού, συνεδρίασε η «ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΩΘΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ» της Εκκλησίας στην Ελλάδα.

Από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχε ως Επικεφαλής ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολογιωτάτου  Αρχιμανδρίτου  κ. Σπυρίδωνος  Κατραμάδου, Γραμματέως, και του Αξιοτίμου κ. Παναγιώτη Πόγκα,  Μέλους της ως άνω Επιτροπής, ο Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος ως Εκπρόσωπος της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και υπεύθυνος του Συνοδικού της Γραφείου για τον Θρησκευτικό Τουρισμό, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος ως Εκπρόσωπος των Ι. Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου και ο π. Ευγένιος Παντζαρίδης, υπεύθυνος του Γραφείου Πληροφορικής και Διαχειρήσεως Έργων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών .

Από την πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο και φιλοξένησε την συνάντηση  στα Γραφεία της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, συμμετείχαν ο Εξοχώτατος κ. Μάνος Κόνσολας, Υφυπουργός Τουρισμού, η Ερίτιμος κ. Αγγελική Γκερέκου, Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο Εξοχώτατος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Κων/νος Λούλης και άλλοι Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς επίσης και Εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας και Διαχειρήσεως πόρων των ΕΣΠΑ.

Η συνάντηση συνεργασίας ξεκίνησε στις 11.00 π.μ. και ολοκληρώθηκε μετά τις 3.00 μ.μ. και είχε σκοπό αρχικά μεν να ενημερωθούν οι Φορείς, η Εκκλησία και το Υπουργείο για τα κοινά θέματα που αφορούν τις εκατέρωθεν δράσεις της αναπτύξεως, προβολής και προωθήσεως των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων εντός και εκτός  Ελλάδος  και στη συνέχεια για την χρηματοδότηση  των υποβληθέντων ώριμων έργων των Ι. Μητροπόλεων  από τους πόρους των ΕΣΠΑ.

Εκ του Συνοδικού Γραφείου

Διαβάστε ακόμα