Ανακοίνωση της Ι. Μονής Σινά για κρούσματα κορωνοϊού

H Iερὰ Μονὴ Σινά (Aγίας Αiκατερίνης), μετὰ την πρόσφατη εμφάνιση των κρουσμάτων τουκορονοϊού COVID-19 σε Ἐλληνες προσκυνητὲς των Αγίων Τόπων, δέχθηκε πολλὰ ερωτήματα ανησυχίας σχετικὰ με την υγεία των Πατέρων της Σιναϊτικής Αδελφότητος και την κατάσταση στην περιοχὴ της Ι. Μονής.

Όπως γνωρίζουμε η ομάδα των Ελλήνων προσκυνητών εκ της νοτιοδυτικής Ελλάδος, που εσχάτως εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, επισκέφθηκε το Σινά στην Αίγυπτο και συνέχισε το προσκύνημα στην Αγία Γη, δηλαδὴ στο Ισραὴλ και στα Παλαιστινιακὰ εδάφη. Βάσει λοιπὸν των υφισταμένων στοιχείων, η μόλυνση,  προφανώς, δεν προήλθε απὸ την Ι. Μονή, την Σιναϊτικὴ έρημο ή την Αίγυπτο.

Ωστόσο καθαρώς για προληπτικοὺς λόγους, με άδεια της Ι. Μονής, ομάδα ειδικών ιατρών, με εντολή του Διοικητού Νοτίου Σινά Χ. Φούντα προέβησαν σε πρώτο έλεγχο της υγείας των Πατέρων, των εργαζομένων στην Μονή και των προσκυνητών χωρίς να προκύψει ανησυχητικὸ αποτέλεσμα. Παρὰ ταύτα τα προληπτικὰ υγειονομικὰ μἐτρα έχουν ενταθεί, για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της Μονής και του προσκυνήματος.

Ευχαριστούμε θερμώς και εκ καρδίας τους φίλους της Ι. Μονής για το ενδιαφέρον και την αγωνία τους για την Σιναϊτικὴ Αδελφότητα.

Οι ασθενείς, οι οποίοι φέρουν το βάρος της νόσου και των κοινωνικών συνεπειών της να έχουν, με την χάρη του Θεού, ταχεία ανάρρωση.

Σε όλους δε ευχόμεθα ο Κύριος να χαρίζει την κατ’ άμφω υγεία, και να παρέχει σύνεση και επιτυχή και αποτελεσματική αντιμετώπιση και διαχείριση τέτοιων καταστάσεων με νηφαλιότητα, ψυχραιμία, πίστη και ἐλπίδα.

 

ΕΚ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΣΙΝΑ

Διαβάστε ακόμα