Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στην Τασμανία

Μέσα στο πλαίσιο της πρώτης ποιμαντικής επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ.Μακαρίου στην Τασμανία, τελέστηκε την Κυριακή, 15 Μαρτίου, η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην πρωτεύουσα της Τασμανίας, Hobart. Κατά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Βασιλείου Βέρδου, ο οποίος θα υπηρετήσει τον συγκεκριμένο Ναό σε αντικατάσταση του μέχρι σήμερα προϊσταμένου του Ναού, πατρός Τιμοθέου Ευαγγελινίδη.

Ο χειροτονηθείς Πρεσβύτερος πατήρ Βασίλειος αναφέρθηκε με συγκίνηση και κατάνυξη στο μυστήριο της ιερωσύνης και ευχαρίστησε τον Θεό για τη μεγάλη αυτή δωρεά που επεφύλαξε στη ζωή του. Κατόπιν, απευθυνόμενος προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, εξήρε την προσωπικότητά του και την προσφορά του κατά το λίγο διάστημα της παραμονής του στην Αυστραλία,και τον ευχαρίστησε που, διά της χειροτονίας, τον ενέταξε στον κλήρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Ευχαρίστησε, παράλληλα, με ευγνωμοσύνη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεόληπτο για την εις διάκονον χειροτονία του, καθώς και την οικογένειά του και άλλους συγγενείς και φίλους.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τον νουθετήριο λόγο του προς τον πατέρα Βασίλειο, αφού σημείωσε την αξία της ιερωσύνης και την ευθύνη του Πρεσβυτέρου, προέτρεψε τον νέο Πρεσβύτερο να προσεύχεται, υπογραμμίζοντας τα εξής:   «Δε θα επιτύχεις στη διακονία σου, εάν η προσευχή δε γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου. Εξάλλου, ο Χριστός είναι Αυτός που μάς δίνει το παράδειγμα της προσευχής. Στην έναρξη του έργου Του αναφέρεται από τον Ευαγγελιστή Μάρκο ότι “πρωί, ἔννυχα λίαν ἀναστάςἐξῆλθεκαίἀπῆλθενεἰςἔρημοντόπον, κἀκεῖπροσηύχετο” (Μάρκ. 1, 35). Κατά τη διάρκεια της επί γης διδασκαλίας Του πάλι προσευχόταν, όπως μάς το μαρτυρεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς: “Ἐγένετο δε ἐνταῖςἡμέραις ταύταις ἐξῆλθενεἰςτόὄροςπροσεύξασθαικαίἦνδιανυκτερεύωνἐντῇπροσευχῇτοῦΘεοῦ” (Λουκ. 6, 12). Η μεταμόρφωσή Του έγινε στο ΘαβώριοὌρος, ενώ είχε ανέβει για να προσευχηθεί καί πάλι(Λουκ. 9, 28). Και καθώς πλησίαζε η ώρα του σταυρικού Του μαρτυρίου, ο Ιούδας ήξερε πού θα Τον βρει. Ήξερε, δηλαδή, ότι ο Χριστός ήταν στο Ὄρος των Ελαιών, για να προσευχηθεί (Λουκ. 22, 39). Η προσευχή, επομένως, είναι σαν το ραβδί που κρατεί ο τυφλός. Όταν το κρατείς, δεν πρόκειται να σκοντάψεις ή να πέσεις».

Μετά από τη χειροτονία ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα της Εκκλησίας και γεύμα.

 

 

Διαβάστε ακόμα