Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Την Κυριακή 01η Μαρτίου ε.έ., την λεγομένη και Κυριακή της Τυρινής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και Ιερούργησε εις τον περικαλλή Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχή των Λουτρών Λαγκαδά, τελώντας και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Βασιλείου Τσολάκη.

Ο νέος Πρεσβύτερος της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, είναι έγγαμος και τελειόφοιτος της Νοσηλευτικής Σχολής, και θα διακονεί ως άμισθος Κληρικός, εις το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Περπατούσσης, που ευρίσκεται εις την περιοχή του Ηρακλείου Λαγκαδά.

  Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μεταξύ του πολυαρίθμου εκκλησιάσματος, παρέστησαν οι κατά σάρκα συγγενείς του νέοχειροτονουμένου, καθώς επίσης ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης και ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου διά την νόσον του Altheimer της καθ΄ Ιεράς Μητροπόλεως κ. Σταύρος Μπαλογιάννης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «Εκείνο που αποκαθιστά τα πράγματα, είναι η συγνώμη και η συγχώρεση. Για να πάρουμε συγχώρεση από τον Επουράνιο Θεό και Πατέρα όλων μας, θα πρέπει πρώτα εμείς να συγχωρήσουμε τον πλησίον μας και να βιώσουμε με όλο μας το είναι, την αληθινή έννοια της συγνώμης και της συγχωρήσεως».

»Η συγνώμη είναι το Μυστήριο του Ελέους του Θεού και στο Μυστήριο αυτό ο άνθρωπος μετέχει υποστατικός, αρκεί να ζητήσει πραγματικά την άφεση και την συγχώρεση, που μας φέρνει ο Κύριος μέσα από την Σταυρική Του θυσία, και παράλληλα να την παρέχει και ο ίδιος ειλικρινά μέσα από την καρδιά του, στους άλλους. Ο Παράδεισος έχει ανοίξει και η πύλη Του είναι ανοικτή για όλους μας, με την προϋπόθεση βέβαια, να έχουμε στην καρδιά μας, την αίσθηση του ελέους, να μετανοούμε και να συγχωρούμε ειλικρινά».

Απευθυνόμενος εν συνεχεία με πατρικούς λόγους αγάπης προς τον νέο Πρεσβύτερο τον προέτρεψε να διακονεί και να στηρίζει τον λαό του Θεού, υπηρετώντας με αγάπη την Εκκλησία και την ζωή Της, διότι όπως χαρακτηριστικά τόνισε «ο Ουρανός είναι η εμπειρία της Αγίας μας Εκκλησίας, γιατί μέσα στην ζωής της είναι παρών ο ίδιος ο Κύριος, οι Άγιοι Πάντες και όλη η Κοινωνία των Αγίων».

 Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε προς το παριστάμενο εκκλησίασμα την τέλεση του Α΄ Κατανυκτικού Εσπερινού ή Εσπερινού της Συγνώμης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Εσπέρας της ιδίας ημέρας εις τον Ι.Μ.Ν. της Αγίας Παρασκευής, ευχόμενος προς όλους καλό Πνευματικό Αγώνα ενόψει της ευλογημένης περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα