Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Βαχό Μάνης

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, Κυριακή Α’ Νηστειών – της Ορθοδοξίας στο όμορφο ορεινό χωριό Βαχός της Αν. Μάνης με την πανοραμική θέα, τα πέτρινα οικήματα και τις κεραμιδένιες στέγες τους, όπου στον κεντρικό Ι.Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ναού π. Ευάγγελο Γκούμα και τον ιεροδιάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη, ενώ μεταξύ του εκκλησιάσματος παρέστησαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Τζινιέρης και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Βαχού κα Μιχαλακάκου.

Ο Σεβ. μίλησε για την εορτή της Ορθοδοξίας, τα χαρακτηριστικά της και την αξία και το νόημα της προσκύνησης των ιερών εικόνων.

Μετά το θείο κήρυγμα, ο Σεβ. χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον π. Ευάγγελο, εν μέσω μεγάλης συγκινήσεως της οικογενείας του ιερέως, πρεσβυτέρας και τεσσάρων τέκνων και των πιστών.

Ακολούθησε η ιερά Λιτάνευση των Εικόνων πέριξ του Ναού με την ευλαβή συμμετοχή όλου του λαού.

Στο τέλος, ο Σεβ. επισκέφθηκε τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου και την παλαιά Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Κοτρώνα) Σκάλας Βαχού και παρότρυνε τον ιερέα να ανεγείρει τους Ιερούς Ναούς επ’ ονόματι του Οσίου Παϊσίου και της Αγίας Παρασκευής.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

 

Διαβάστε ακόμα