Κυριακή της Τυρινής στην Ι. Μ. Κορίνθου

Στον προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγ. Φανουρίου Λουτρακίου λειτούργησε την Κυριακή της Τυρινής, 1η Μαρτίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος όπου και ετέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο της ΒασιλικήςΣταμούλη. Τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας πλαισίωσαν οι Αιδεσ. Πρωτ/ροιπ. Αθανάσιος Κοντογιάννης, π. Πέτρος Καγιούλης, Εφημέριος του Ι. Ναού, και ο Διάκονος π. Γεώργιος Μαρινάκης.

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς πιστούς ο άγιος Κεγχρεών ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή τονίζοντας ότι οι Χριστιανοί εισέρχονται στο στάδιο των αρετών, αγωνιζόμενοι να κρατήσουν τον νου τους μακριά από τις προσβολές των λογισμώνκαι το σώμα τους μακριά από την αμαρτία, προκειμένου να βιώσουν τα Άγια Πάθη και την Αγία Ανάσταση του Κυρίου μας με τον πλέον πνευματικό τρόπο.Αναφέρθηκε δε και στους Πρωτόπλαστους, οι οποίοι παρενέβησαν την εντολή του Θεού για νηστεία, με αποτέλεσμα την εξορία τους από τον Παράδεισο, τονίζοντας ότι η νηστεία θα μας οδηγήσει κοντά στον Χριστό.

Ολοκληρώνοντας και αφού μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ευχήθηκε όλοι να έχουν προσανατολισμένο τον νου τους στην Βασιλεία των ουρανών και να αγωνίζονται με ταπεινή διάθεση!

 

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin