Λειτουργική περιοδεία Β΄ Εβδομάδας Νηστειών στην Καστοριά

Οι περιοδείες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ συνεχίστηκαν κανονικά για την δεύτερη Εβδομάδα των Νηστειών. Παρά το μειωμένο εκκλησίασμα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού βρέθηκε κοντά στους κατοίκους των κατά βάση μικρών χωριών για να τους ενισχύσει στη δυσκολία που περνάνε δια της προσευχής και της λειτουργικής ζωής.

Έτσι τελέστηκαν Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες, Ιερά Ευχέλαια και Χαιρετισμοί σε 9 διαφορετικά μέρη της επαρχίας, στα οποία προσκομίστηκε τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στον οποίο είναι αφιερωμένο το φετινό έτος.

Στις σύντομες ομιλίες του ευχήθηκε να περάσει γρήγορα και ανώδυνα αυτή η πανδημία, ζήτησε από όλους να εντατικοποιήσουν τις προσευχές και βέβαια να τηρούν όλα τα μέτρα προστασία και υγιεινής που έχει προτείνει η πολιτεία και τα οποία επανειλημμένως έχουν συσταθεί είτε με εγκυκλίους είτε με αναρτήσεις στους ναούς. Τέλος, συνέστησε σε όσα άτομα ανήκουν στις υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου να αξιολογήσουν με ιδιαίτερη προσοχή την δημόσια παρουσία τους, συμπεριλαμβανομένου και του εκκλησιασμού, όπως επίσης και σε όσους έχουν οποιαδήποτε συμπτώματα ασθένειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Διαβάστε ακόμα