Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Διονυσίου στα Τρίκαλα

Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, προηγηθείσης Τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Τρίκκης και Σταγών τελέσθηκε πάνδημο Μνημόσυνο με την ευκαιρία συμπληρώσεως πενήντα ετών από την προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Διονυσίου (Χαραλάμπους).

Προ του πέρατος του ιερού Μνημοσύνου ο προεξάρχων Αρχιερεύς κ. Παντελεήμων ωμίλησε για το ήθος και την προσφορά του εκλιπόντος τόσο στη διάρκεια της διακονίας του στην Λήμνο όσο και ως Ιεράρχου της αγιοτόκου Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών. Ως χειροτονηθείς δε υπό του μακαριστού κυρού Διονυσίου ανέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα πτυχές από τα ανεξάντλητα βιώματά του ως συνεργάτη του στο πολυποίκιλο έργο.

Να σημειωθεί πως λόγω των συστάσεων των Υπουργείων Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, για αναβολή εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους δεν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης που είχε προγραμματισθεί να λάβει χώρα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ ΑΛΕΞΙΟΣ».

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης ανακοίνωσε πως η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων σε αίθουσα που θα ανακοινωθεί. Επίσης γνωστοποίησε την πρόθεση των δύο Μητροπόλεων για τη φιλοτέχνιση προτομής του αοιδίμου Ιεράρχου κυρού Διονυσίου και την τοποθέτησή της επί του τάφου του στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βυτουμά Καλαμπάκας.

 

 

Διαβάστε ακόμα