Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στην Ι. Μ. Μάνης

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και πολλή ευλάβεια από κλήρο και λαό τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής της Τυροφάγου (1/3/2020) ο κατανυκτικός Εσπερινός (Της Συγγνώμης) στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Γυθείου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου Γ’, πλαισιούμενου από τον αρχιμ. π. Ιώβ Κουμούτση, προϊστάμενο του ως άνω Ιερού Ναού και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη.

Στο θείο κήρυγμά του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ανεφέρθη στην πλάση του Αδάμ από το Θεό, την πτώση του στην αμαρτία, την έξοδό του από τον Παράδεισο και την νοσταλγία της επανόδου του σ’ αυτόν. Ιδιαίτερη αίσθηση έκαμνε η βαθυστόχαστη ερμηνεία της φράσεως της Γενέσεως «Ἀδάμ, ποῦ εἶ;» (Γεν. 2,9) υπογραμμίζοντας ο Σεβ. οτι, ο Θεός πάντοτε καλεί τον άνθρωπο, τον καθένα μας στον «Κήπο της Εδέμ», τον Παράδεισο. Ας ανταποκριθούμε σ’ αυτή τη θεϊκή φωνή, είπε κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβ.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός ασπάσθηκαν την εικόνα του Χριστού και έλαβαν την ευχή του Σεβασμιωτάτου με την αμοιβαία «συγγνώμη».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα